Aanbraden is een van de minst veeleisende en snelste manieren om voedsel te bereiden, dus iedereen, zelfs de meest onervaren kok, moet een bakplaat in de keuken hebben.
Niet alle koekenpannen lijken erg op elkaar, hoe dan ook, en zo nu en dan hangt de manier waarop je eten eruit ziet af van het soort bak dat je gebruikt. Lees verder om waarschijnlijk de meest algemeen erkende soorten schroeikoeken te zien en waarvoor ze worden gebruikt.
1 – Koekenpan met antiaanbaklaag
Een koekenpan met antiaanbaklaag is wat je gebruikt als je voedselbronnen kookt die vrij vaak zullen blijven plakken.
Bakken met antiaanbaklaag hebben een soort binnenbekleding, bijvoorbeeld teflon of PTFE, die ervoor zorgt dat voedsel niet blijft zitten tijdens het koken. Ze zijn het beste voor voedselvariëteiten zoals warme broodjes, eieren, vis of pannenkoeken die een lage of gemiddelde intensiteit en vrijwel geen olie nodig hebben. Dit maakt ze ideaal voor het gewicht van de leidinggevenden, omdat je ze kunt gebruiken om vetarm voedsel te bereiden.
Koekenpan met antiaanbaklaag is licht van gewicht en gaat extreem snel omhoog. Ze werken het beste bij een lage intensiteit en mogen nooit worden blootgesteld aan hoge temperaturen. Ze worden bovendien bekrast door metalen keukengerei, dus gebruik er consequent plastic of siliconen kooklepels bij. Toch iets Zonder anti-aanbaklaag ?
2 – Keramische braadpan
Een gebakken koekepan is eveneens antiaanbaklaag, maar verschilt van een normale bak met antiaanbaklaag die bedekt is met een of andere synthetische substantie. Een aardewerken schotel is bedekt met een silicagel geproduceerd met zand of kleisteen.
Deze Carl Schmidt Michelangelo koekenpan met antiaanbaklaag en deksel marmerblauw 30 cm benadrukt een anti-aanbaklaag van keramische steen met een prachtige blauwe tint. Het bevat ook een oorgevormd handvat en een lang handvat voor eenvoudiger onderhoud.
Carl Schmidt Michelangelo Koekenpan met antiaanbaklaag en deksel marmer blauw 30cm
Keramische koekenpan is bovendien licht in gewicht en kan niet worden blootgesteld aan hoge intensiteit. Ze mogen niet worden gebruikt met metalen keukengerei en moeten op een brander worden gebruikt.
3 – Hard geanodiseerde braadpannen
Hard geanodiseerde braadpan is gemaakt van aluminium dat gezegend is om het hard en stevig te maken. Ze zijn bovendien niet-klevend, maar verschillen van de eerste twee soorten anti-aanbak containers, ze kunnen hoge temperaturen aan zonder schade op te lopen. Ze zijn zwaar en krijgen geen krassen als ze worden gebruikt met metalen keukengerei.
Ze zijn duidelijk duurder dan andere containers met antiaanbaklaag, maar ze gaan langer mee. Dus ervan uitgaande dat je op zoek bent naar een koekenpan die je een tijdje volhoudt, koop dan een hard geanodiseerde.
4 – Roestvrijstalen braadpannen
Gehard stalen schroeicontainers zijn licht en toch sterk. Zonder iemand anders is gehard staal zeker geen bijzonder goede intensiteitsgids, dus een paar schotels hebben een superieure intensiteitsgids, bijvoorbeeld aluminium dat is ingeklemd tussen twee lagen behandeld staal. Bijvoorbeeld de Carl Schmidt Pro-X 3 Pc Set Koekenpan Roestvrijstalen Kookgerei met Antiaanbaklaag, die eveneens een antiaanbaklaag heeft. Het is zwaarder dan een container met een enkele laag, maar het bereidt het voedsel des te eerlijker.